Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hokejaši Chicago Blackhawksa osvojili Stanley Cup

Chicago Blackhawks

Hokejaši Chicago Blackhawksa pobijedili su u svom United Centeru Tampa Bay Lightning 2-0 u šestoj utakmici velikog finala NHL doigravanja te po treći put u posljednjih šest sezona osvojili Stanley Cup.

Za treću uzastopnu pobjedu u finalnoj seriji, kojom je Chicago preokrenuo zaostatak od 1-2 nakon prva tri dvoboja u pobjedničkih 4-2, strijelci su bili defanzivac Duncan Keith u 38. minuti te napadač Patrick Kane u 55. minuti dvoboja. Osim strijelaca, valja izdvojiti i 25 obrana domaćeg vratara Coreyja Crawforda koji je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom

Blackhawksima je ovo šesti Stanley Cup u klupskoj povijesti, a zanimljivo je da su po prvi put nakon 1938. godine radost osvajanja ovog glomaznog trofeja mogli podijeliti sa svojim navijačima.

Naime, kad su naslove NHL prvaka osvajali 1961., 2010. i 2013. godine činili su to na gostujućem ledu. To je treći naslov za trenera Joela Quennevillea koji je tim preuzeo u sezoni 2008-09 te za sedmoricu igrača koji su sudjelovali u sva tri pohoda na Stanley Cup, a to su : kapetan Jonathan Toews, vratar Corey Crawford, Patrick Kane, Duncan Keith, Bryan Bickell, Niklas Hjalmarsson i Marcus Kruger.

NHL FINALE – 6. UTAKMICA:

Chicago – Tampa Bay 2-0
(Chicago je slavio s 4-2 u seriji)