Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Piotr Zyla

Horor u Poljskoj: Letio je 100 metara pa ostao ležati u krvi

zola

Ipak, osvajač bronze na Svjetskom prvenstvu 2017. godine uspio je i sam odšetati s mjesta pada, a poljski mediji javili su kako je razrezao usnu i obrvu, no Zyla je odbio daljnje liječničke preglede u vozilu za hitnu pomoć

Poljska zvijezda skijaških skokova Piotr Zyla ostao je ležati u krvi u nedjeljnom nastupu Svjetskog kupa u Wisli.

Tokom prvog dijela takmičenja Zyla je izgubio ravnotežu, sletio na pod i počeo nekontrolirano klizati. Doktori su ubrzo došli do njega, a publika je bila u nevjerici. Lice mu je bilo prekriveno krvlju, a prema nekim izvještajima nije bio pri svijesti.

Ipak, osvajač bronze na Svjetskom prvenstvu 2017. godine uspio je i sam odšetati s mjesta pada, a poljski mediji javili su kako je razrezao usnu i obrvu, no Zyla je odbio daljnje liječničke preglede u vozilu za hitnu pomoć. Na brzinu je pregledan u svlačionici, a doktor poljske reprezentacije ipak tvrdi kako razloga za brigu – nema.

– Zyla se svega sjeća i osjeća se u redu. Najbitnije je to da se ništa ozbiljnog nije dogodilo – rekao je doktor Aleksander Winiarski za Eurosport.

Od svega, Zyli je najviše smetalo što nije uspio odraditi svoj skok, a Poljak se planira takmičiti u Svjetskom kupu u Finskoj sedmicu dana kasnije. Uz to, na Instagramu se čak i našalio sa svojom nesrećom.