Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sp u rukometu

Hrvati na ivici ambisa

Kulminacija očajnih partija je bio poraz od Argentine prije dva dana koji je vicešampiona Evrope doveo na ivicu provalije

Još šest utakmica u Grupama 1 i 2 ostalo je do kraja druge faze takmičenja na 27. Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu. Poznato je sedam čertvrtfinalista, a to su Danska, Mađarska, Španija, Francuska, Norveška, Švedska i domaćin Egipat.

Posljednji učesnik prve nokaut faze biće poznat poslije mečeva u Grupi 2 u Kairu, a kandidati su Argentina, Hrvatska i Katar.

Hrvati su neprijatno iznenadili na sjeveru Afrike.

Od starta šampionata i senzacionalnog remija protiv Japana (29:29), izabranici selektora Line Červara igraju veoma loše. Kulminacija očajnih partija je bio poraz od Argentine prije dva dana koji je vicešampiona Evrope doveo na ivicu provalije.

Treba istaći da je iskusni stručnjak imao mnogo problema sa povredama.

As Barselone Luka Cindrić je završio takmičenje već nakon prvog meča. Golman Marin Šego i Igor Karačić su igrali roviti, tek su se u drugoj fazi priključili timu, dok su pred duel sa Gaučosima od stomačnog virusa oboljeli i Domagoj Duvnjak i Ivan Martinović.

U takvim okolnostima neuspjeh nije bio neočekivan. Pred posljednje kolo Kauboje samo čudo vodi u narednu rundu. Naime, Hrvatska mora da pobijedi svjetskog šampiona Dansku u Kairu (20.30), a prije toga Katar mora da pobijedi Argentinu (18.00), jedno od prijatnijih iznenađenja šampionata. Južnoameričku selekciju vodi Španac Manolo Kadenjas, dok azijsku Valero Rivera, velika imena svjetskog rukometa.

Gaučosima fali bod za četvrtfinale, a dobra vijest za Hrvate je da i Katar ima šanse za plasman među osam najbojih, ali je potrebno da dobije Argentince, kao i da Danska pobijedi Hrvatsku. Katar je favorit u ovom meču.

Mnogi rukometaši su prethodnih dana u Egiptu imali problema sa stomačnim virusom. Zbog toga u ponedjeljak neće igrati jedan od najboljih rukometaša današnjice Mikel Hansen. Selektor Danaca Nikolaj Jakobsen odmoriće asa PSG-a za meč protiv Egipta u četvrtfinalu.

U Grupi 1 Španija i Mađarska (18.00) odlučuju o prvom mjestu, s tim da Mađarima odgovara i bod. Ukoliko Furija pobijedi iće će na Norvešku u četvrtfinalu, a ako bude druga onda slijedi meč sa Francuskom.

Švedska čeka drugoplasiranu selekciju iz Grupe 2, a najbliža tome je Argentina, a i Hrvatska i Katar se nadaju povoljnom raspletu u posljednjem kolu i plasmanu među osam najboljih reprezentacija u Egiptu.

Kladionice su Hrvatskoj u duelu s Danskom dodijelile ulogu blagog autsajdera. MOZZART na pobjedu Kauboja nudi kvotu 2,15.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenja kompletnu ponudu MOZZART-a na meč Danska – Hrvatska možete pogledati OVDJE!