Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska bez Vorija na EP-u u Poljskoj

Croatia's Vori celebrates a goal against Spain during their Men's World Handball Championship preliminary Group B match in Split

Donedavni kapiten hrvatske muške rukometne reprezentacije Igor Vori ne nalazi se ni na širem popisu od 28 igrača koji kandidiraju za nastup na Evropskom prvenstvu u Poljskoj (15. – 31. januara 2016.), kojeg je u petak na konferenciji za medije u Zagrebu obznanio hrvatski selektor Željko Babić.

“Igor je puno dao za hrvatski rukomet i nakon dugo vremena ga neće biti na velikom takmičenju. Moramo profilirati zamjenu Igoru, a Evropsko prvenstvo u Poljskoj je izvrsna prilika za to. Imamo mlade igrače koji nikada nisu imali tako važnu ulogu. Jednom se mora napraviti rez i dati prilika tim mladim ljudima, ako pričamo o budućnosti”, obrazložio je Babić odluku o neuvrštavanju Vorija među kandidate, javila je Hina.

Igor Vori je bio uključen u sve uspjehe hrvatske reprezentacije od osvajanja zlata na Svjetskom prvenstvu 2003. u Portugalu, a posljednji je nastup u hrvatskom dresu imao u junu ove godine u kvalifikacijama za EP u Poljskoj.

“S Igorom smo obavili razgovor. Ako baš bude trebalo i procijenimo da nam je Igor potreban, on će se vratiti. Jasno da to nisu lake i popularne odluke, međutim, moraju se donijeti. Nadam se da je toga svjestan i Igor”, dodao je Babić.

S popisa od 28 imena, Babić je izdvojio njih 18 koji će 26. decembra započeti prvi dio priprema u Ivanić Gradu, a u drugoj fazi, nakon Nove godine, priključit će im se Domagoj Duvnjak, Marino Marić i Jakov Gojun.

Za prvu fazu priprema pozvani su: golmani Mirko Alilović (Veszprem), Ivan Pešić (Meškov Brest) i Filip Ivić (PPD Zagreb); krila Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce), Antonio Kovačević (PPD Zagreb), Ivan Čupić (Vive Tauron Kielce) i Zlatko Horvat (PPD Zagreb); kružni napadači Ilija Brozović (HSV Hamburg), Krešimir Kozina (SG Flensburg-Handewitt) i Tin Kontrec (PPD Zagreb); vanjski igrači Marko Kopljar (Barcelona), Luka Šebetić (PPD Zagreb), Mario Vuglač (Lekhwiya SC), Igor Karačić (Vardar), Luka Cindrić (Vardar), Domagoj Pavlović (PPD Zagreb), Marko Mamić (Dunkerque HB Grand Littoral) i Ivan Slišković (Veszprem).