Nakon srebra na EP-u

Hrvatski rukometni reprezentativci svečano dočekani u Ljubuškom

rukometasi (1)

Svojim igrama i osvojenom srebrenom medaljom zlatnog sjaja cijeloj ste Hrvatskoj i Hercegovini i svom Ljubuškom priredili trenutke oduševljenja i ponosa

Josip Šarac, Matej Hrstić i David Mandić – srebrni članovi hrvatske rukometne reprezentacije svečano su u utorak dočekani u rodnom Ljubuškom.

Ova trojka prve je rukometne korake napravile u Rukometnom klubu Izviđač, sedmerostrukom prvaku BiH.

Doček su u Gradskoj sportskoj dvorani organizirali RK Izviđač i Grad Ljubuški, a rukometaše je uime domaćina pozdravio gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić.

Barbarić je srebrnim hercegovačkim kaubojima poručio kako su svojim igrama podsjetili sve Hercegovce na ljubuško rukometno čudo i RK Izviđač te im udijelio prigodne poklone i zahvalnicu Grada.

– Svojim igrama i osvojenom srebrenom medaljom zlatnog sjaja cijeloj ste Hrvatskoj i Hercegovini i svom Ljubuškom priredili trenutke oduševljenja i ponosa – poručio je gradonačelnik Barbarić.

Hrvatsko lijevo krilo David Mandić prisjetio se svojih rukometnih početaka, istaknuvši kako se nada da će rukometna škola Izviđača i u budućnosti proizvoditi brojne majstore tog sporta.

– Ovo je moj dom, moje sve je počelo s ovog mjesta i hvala svima na tome. Hvala upravi kluba i cijelom klubu. Hvala mom kolegi Hrstiću koji je sa mnom od malih nogu, a sad smo zajedno u reprezentaciji. Hvala i Josipu Šarcu koji je sa mnom bio u razredu. Ovo su moji dečki, moji prijatelji, moja braća i čestitam im. Još jednom ponavljam da je ovo moj dom, a da će ova djeca biti kao i mi – kazao je Mandić.

Poklone su igračima uručili i ljubuški privrednici te gvardijan Franjevačkog samostana fra Dario Dodig.

Hrvatska reprezentacija na nedavno završenom Evropskom rukometnom prvenstvu osvojila je srebrno odličje. Kauboje su u finalnom susretu porazili Španci 22:20.