Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zamijenio Červara

Hrvoje Horvat novi selektor rukometne reprezentacije Hrvatske

Kroz sve te godine skupio sam puno iskustva i znanja, i vjerujem da će mi ono pomoći u vođenju hrvatske muške seniorske reprezentacije, kazao je Horvat

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) na današnjoj telefonskoj sjednici prihvatio je ostavku selektora muške reprezentacije Line Červara te za njegovog nasljednika imenovao Hrvoja Horvata, javlja Anadolu Agency (AA).

“Istodobno, Upravni odbor je od koordinatora za muški rukomet Line Červara dobio prijedlog tri kandidata za novog izbornika hrvatske muške seniorske reprezentacije. To su Hrvoje Horvat, Slavko Goluža i Ivano Balić“, saopštili su iz HRS-a i nastavili:

“Nakon iscrpne rasprave te detaljne analize svakog od ponuđenih kandidata, utvrđeno je da Balić nažalost, nema potrebnu diplomu za obavljanje izborničke funkcije. Od dva preostala kandidata Upravni odbor je većinom glasova, uz jedan glas protiv, i jedan suzdržan, i neizjašnjavanje jednog člana koji je zauzet radnim obvezama, odlučio zadržati kontinuitet u radu reprezentacije te je donio odluku o imenovanju Horvata za izbornika hrvatske muške seniorske reprezentacije.“

Horvat je prethodno bio pomoćnik u Červarovom stručnom štabu, a radio je i sa mlađim hrvatskim selekcijama.

“Hvala Upravnom odboru koji mi je ukazao povjerenje. Iznimno sam sretan. Želio bih se zahvaliti i cijelom Hrvatskom rukometnom svezu za ovih osam godina koliko sam radio s mlađim dobnim uzrastima, i kao pomoćnik Line Červara. Kroz sve te godine skupio sam puno iskustva i znanja, i vjerujem da će mi ono pomoći u vođenju hrvatske muške seniorske reprezentacije. Hvala dakako i Červaru koji me predložio. Svjestan sam kolika je to odgovornost i obveza, ali vjerujem da mogu odgovoriti svim izazovima i uspješno voditi Hrvatsku“, rekao je Horvat za zvaničnu internet stranicu HRS-a.

Hrvatska se na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, koje je još uvijek u toku, nije plasirala u nokaut fazu takmičenja zbog čega je Červar podnio ostavku.

Prvi izazov na klupi Horvat će imati već u martu kada Hrvatsku očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Turnir će se održati u Montpellieru od 12. do 14. marta, a u grupi sa Hrvatskom su još domaćin Francuska, Portugal i Tunis. U Tokio vodi jedno od prva dva mjesta.