Zvanična potvrda

Husić je u Tokiju zauzeo peto mjesto, najbolji rezultat BiH u istoriji OI

nedzad husic 11 (1)

Kako se rezultati iz repasaža računaju u ovom sportu, tako je Husić ipak zauzeo peto mjesto, što je i dalje najbolji rezultat bh. sporta na Olimpijskim igrama

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine objavio je kako je sjajni bh. taekwondoista Nedžad Husić zauzeo peto mjesto na Igrama u Tokiju.

Nakon što je prošao u polufinale, Husić je zaustavljen od Uzbekistanca Ulugbeka Rashitova u direktnoj borbi za finale i medalju u kategoriji do 68 kilograma.

Nakon repasaža, Husić je imao priliku osvojiti bronzanu medalju, no ona je rezultatom 22:13 pripala Turčinu Hakanu Recberu.

Kako se rezultati iz repasaža računaju u ovom sportu, tako je Husić ipak zauzeo peto mjesto, što je i dalje najbolji rezultat bh. sporta na Olimpijskim igrama.

“Porazom u borbi za bronzanu medalju od Turčina Recber Hakan rezultatom 22-13, naš najbolji taekwondoista je okončao svoj nastup na Olimpijskim igrama Tokyo 2020, podijelivši peto mjesto u kategoriji do 68 kg. Nedžade mi smo ponosni na tebe! Iskrene čestitke Nedžadu, njegovom treneru Harisu Husiću i Taekwondo savezu BiH”, saopšteno je iz Olimpijskog komiteta BiH.