NAKON 12 GODINA

I Vranješ se oprostio od reprezentacije BiH: Odluka nema nikakvu pozadinu

New Project – 2022-01-20T120750.886

Dragi navijači, ljubitelji rukometa u Bosni i Hercegovini, nakon 12 godina došlo je vrijeme da se oprostim od dresa naše reprezentacije

Vladimir Vranješ odlučio je oprostiti se od igranja za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nakon 12 godina.

Rukometni savez Bosne i Hercegovine zahvalio se Vranješu za sve utakmice, golove… Ovaj rukometaš upisao je za 82 nastupa, a postigao je 132 gola.

“Dragi navijači, ljubitelji rukometa u Bosni i Hercegovini, nakon 12 godina došlo je vrijeme da se oprostim od dresa naše reprezentacije. Dobro sam razmislio o ovoj odluci i utvrdio da je vrijeme da svoje mjesto prepustim mlađim generacijama koje dolaze”, istakao je Vranješ i dodao:

“Ova odluka nema nikakvu pozadinu, niti je plod nekog sukoba. Za ovih 12 godina stekao sam mnoga prijateljstva, kako među igračima, trenerima, tako i među našim navijačima. Na svako okupljanje sam dolazio sa istom željom i uzbuđenjem da predstavljam svoju zemlju na najbolji mogući način”.

“Ponosan sam što sam sa reprezentacijom izborio plasman na tri velika takmičenja i što sam bio dio prve generacije, koja je izborila plasman u Katar 2015. godine. Igranje za reprezentaciju me usmjerilo u sportskom i privatnom životu. Trudio sam se da uvijek pružim maksimum, u svakoj utakmici, u svakoj minuti koju sam provodio na terenu. Koristim ovu priliku da se zahvalim, prije svega, našim navijačima koji su uvijek bili uz nas i kad je bilo dobro i kad je bilo loše, koji su prelazili brojne kilometre da nas podrže. Hvala i svim selektorima sa kojima sam sarađivao – Halidu Demiroviću, Draganu Markoviću, Vojislavu Rađi, Bilalu Šumanu i Ivici Obrvanu. Sa svima njima sam imao izuzetno korektan odnos i od svakog sam ponešto naučio. Hvala mojim saigračima za sve što smo prošli zajedno, svi će mi oni ostati prijetelji za cijeli život. Uvijek ću biti biti navijač naše reprezentacije i vjerujem da će Bosna i Hercegovina nastaviti da se plasira na velika takmičenja”.