Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

IBF oduzeo Furyju titulu svjetskog šampiona

2F17E3C200000578-0-image-m-140_1449350724249

Svjetskom šampionu u teškoj kategoriji Tysonu Furyju oduzeta je titula po IBF (Svjetska bokserska federacija) verziji manje od dvije sedmice nakon što je osvojio.

[yuzo_related]

Britanski bosker je morao da prihvati da se bori sa IBF-ovim izazivačem Vyacheslavom Glazkovom, ali je on to odbio želeći prvo da se u revanšu suoči sa Wladimirom Klitschkom kojem je nedavno oduzeo titule po IBF, WBO i WBA verziji. Fury je 28. novembra savladao Ukrajinca i oduzeo mu sva tri svjetska pojasa.

„Istina je da je Furyju oduzet IBF pojas. Naš izazivač je Glazkov, ali umjesto toga Fury je potpisao revanš klauzulu sa Klitschkom“, kazao je Lindsey Tucker, predsjednik IBF-a za britanske medije.

Furyju, koji je do sada neporažen u 25 profesionalnih mečeva, zadržao je WBO i WBA pojaseve, dok je titula u WBC verziji u vlasništvu američkog boksera Deontaya Wildera. Glazkov je do sada boksovao 22 puta, a slavio je u 21 meču.

Ugovor koji je potpisan za prošlomjesečni meč između Furyaj i Klitschka je sadržavao klauzulu za revanš, koju je ukrajinski bokser prošle sedmice aktivirao.