Igra Marka Rikala za pamćenje

marko_rikalo_okksloboda_041117

Košarkaši Slobode sinoć su u derbiju 4. kola prvenstva BiH propisno ‘isprašili’ ekipu Širokog „zaledivši“ ih na -21 (94:73).

U raspoloženom sastavu Tuzlaka briljirao je razigravač Marko Rikalo koji je odigrao najbolju utakmicu u dresu tima Velimira Gašića, a moguće i jednu od najboljih u karijeri.

Rikala je utakmicu odigrao fenomenalno i bez ijednog promašaja. Ukupno je šutirao 10-10, od čega za dva poena 8-8, za tri 2-2, dok je iz slobodnih bacanja imao skor 9-9.

Uz sve, imao je četiri skoka i najviše asistencija na utakmici (7). Valorizacija ubjedljivo najbolja i iznosi čak 40!

– Više od mog ličnog učinka raduje me timska igra. Bilo je puno asistencija i kad igramo jedan za drugog uvijek pobjeđujemo. Moram priznati da sam očekivao pobjedu, jer smo igrali u Mejdanu, ali ne s ovako velikom razlikom – izjavio je Rikalo.

Sloboda je nanizala tri pobjede, a sve su izražene velikom razlikom i „crveno-crni“ s razlogom su na čelu prvenstvene tablice.

– Moram odati priznanje navijačima koji su nas nosili na ovako važnoj utakmici. Odužili smo im se pobjedom – istaknuo je Rikalo.

Treba reći i to da je Rikalo na parketu proveo 33 minute, ubacio je 31 poen, a pri tome napravio je samo dvije osobne pogreške.