Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

henry ruggs

Igrač američkog fudbala pijan vozio 250 na sat i uzrokovao nesreću, poginula djevojka

ruggs

Prijeti mu dugogodišnja zatvorska kazna

Igrač američkog fudbala Henry Ruggs prouzročio je smrtonosnu saobraćajnu nesreću u utorak rano ujutro po američkom vremenu, što je kasnije dovelo do njegovog otkaza od strane ekipe Las Vegas Raidersa u NFL ligi.

Ruggs je po informacijama suda bio pod utjecajem alkohola, a prije nesreće vozio 251 km/h, javlja francuska novinska agencija AFP.

Ruggsu prijeti dugogodišnja zatvorska kazna zbog vožnje pod utjecajem alkohola i izazivanja nesreće u kojoj je život izgubila 23-godišnjakinja. U nesreći je teško povrijeđena i Ruggsova saputnica.

Američki nogometaš je nakon nesreće također morao u bolnicu, a danas je pušten iz pritvora u koji je priveden, a kasnije i ispitan na prvom sudskom ročištu.

Tužilaštvo je danas iznijelo podatke s kamera uz cestu i podatke iz automobila koji pokazuju da je Ruggs dvije sekunde prije nesreće vozio 251 km/h, a nakon što su se aktivirali zračni jastuci u njegovom vozilu, brzina je i dalje bila oko 200 km/h, piše AFP.

Istodobno, tužitelji su rekli da je razina alkohola u krvi 22-godišnjeg sportaša dvostruko veća od dopuštene granice. Istražitelji nesreće su u vozilu pronašli i napunjen pištolj.

Ruggsu također prijeti maksimalna kazna od 20 godina zatvora ako bude osuđen prema zakonu Nevade za vožnju pod utjecajem alkohola i nanošenje teških tjelesnih povreda ili smrti.

Dvadesetdvogodišnji ‘hvatač’ platio je kauciju od 150.000 dolara ubrzo nakon saslušanja.

Ruggsa su Raidersi odabrali kao 12. u NFL rosteru 2020. godine, a ove sezone bio je jedan od ključnih ljudi ekipe Las Vegasa u napadu.