Ostali sportovi

SRBIJA OGORČENA

“Imamo dva MVP-a, a već idemo kući”, selektor poručio: To je samo jedna utakmica

12/09/2022

Srbija je poražena u osmini finala Eurobasketa, a to nije dobro sjelo tamošnjoj javnosti

U Srbiji su navijači ogorčeni nakon debakla i poraza od Italije u osmini finala Eurobasketa (86:94). Srbija ima Jokića, koji je MVP NBA lige, imaju Micića koji je MVP Eurolige. Srbija nije išla na OI u Tokio, upitno joj je Svjetsko prvenstvo, ispada na Eurobasketu već u osmini finala. Traže se ostavke čelnih ljudi, selektora…

“Apsolutno niko ne preuzima odgovornost za naš najveći brend koji već dugo umire, ali niko nema hrabrosti reći da smo skoro mrtvi.” To je najbolji opis atmosfere koja vlada u Srbiji nakon ovog poraza. Srbija je došla po zlato, a otišla s turnira tako brzo.

Svetislav Pešić, pak, proživljava jedan od najtežih trenutaka svoje duge i bogate karijere. Međutim, proživljava to dosta mirno.

“Odbrana je baza svega, a nije nam bila dobro. Izgubili smo samopouzdanje, ali ne postoji samo jedan razlog kada se izgubi utakmica. Ne odlučuje jedan detalj, već nekoliko stvari. Moram sve analizirati, ali to je sport, to je košarka. Večeras nismo bili pobjednici, ali ja vjerujem u ove momke, pokazali su sjajan odnos prema reprezentaciji i to je bila grupa fantastičnih momaka, bilo mi je zadovoljstvo voditi ih na ovom turniru.”

Selektor Srbije ističe kako i dalje vjeruje u ovu ekipu.

“Imamo odličnu ekipu, igrali smo dobru košarku, ali kad izgubite utakmicu kao večeras, svi su razočarani. Ali uvjeren sam da imamo dobre košarkaše. Ovo je samo jedna utakmica.”

Pešić nije spomenuo ostavku.

Reprezentativac Srbije Vanja Marinković bio je kratak, ali i direktan.

“Katastrofa, to je to”.

Vasilije Micić je bio umjeren u kritikama igre Srbije.

“Nije dovoljno igrati 35 minuta, mora se igrati do kraja. Oni su u drugom poluvremenu imali dodatnu energiju, slobodu u napadu, a mi nismo tome odgovorili na dobar način. Ne znam je li u pitanju samopouzdanje ili nešto drugo.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.