Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MMA

Imamo najluđi nokaut u istoriji UFC-a (VIDEO)

nokaut ufc

Prije nokauta, gledali smo 24 minute i 59 sekundi bespoštedne borbe. No, ono što je Yair Rodriguez napravio rijetko se viđa

MMA svijet još ne može da vjeruje šta se dogodilo u glavnoj borbi kojom je UFC u Denveru proslavio 25. godišnjicu. Nokaut laktom bez gledanja, u zadnjoj sekundi 25-minutne borbe, kojim je Meksikanac Yair Rodriguez završio “Korejskog Zombija” Chana Sunga Junga mnogi su proglasili najboljim prekidom u istoriji UFC-a.

Meksikanac se nakon godinu i po dana vratio u ring i gubio je borbu, 1:4 u rundama. No, sekundu prije kraja sjeo mu je lakat.

“Najluđi prekid ikada. Zombi je imao borbu u svojim rukama, trebao je izdržati još samo jednu sekundu. Kakav finiš, WOW!!”, komentirao je prvi čovjek UFC-a Dana White.

Prije nokauta, gledali smo 24 minute i 59 sekundi bespoštedne borbe. No, ono što je Meksikanac napravio rijetko se viđa.

Eskivaža udaraca i ideja da iz one pozicije izvede lakat je odlika maštovitog, kreativnog borca. A, rezultat je remek djelo koje treba pogledati više puta, iz svih uglova.

Meksikanac je zaradio sto hiljada dolara, kao nagradu za najbolju borbu i najbolju izvedbu. Rodriguez ima 11 pobjeda u 13 profesionalnih mečeva, dok je Sung upisao svoj peti poraz, uz 14 pobjeda na kontu.

Obojica su nakon teške bobe u Denveru završili u bolnici.