Internacionalni festival karatea okupio više od 600 takmičara

karate – novi grad 1

U okviru manifestacije “Novogradski dani 2018” u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu, u subotu, 9.juna, održan je 19. Internacionalni festival karatea. Turnir je okupio 612 takmičara iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i naše zemlje, a organizirao ga je Karate klub “Novi Grad”.

U takmičenju su nastupali: djeca od osam godina, kadeti, juniori i mlađi seniori, starosti do 21 godinu, a takmičenje se odvijalo na četiri borilišta po WKF pravilima pojedinačno i ekipno u muškoj i ženskoj konkurenciji u katama i borbama u ukupno 63 discipline.

“Nastupao sam u kadetima i osvojio prvo mjesto, konkurencija je bila jako dobra. Imao sam četiri meča, od kojih je četvrti bio finalni i u kojem sam pobjedio rezultatom 3 naprema 2”, kazao je Rijad Mandić, takmičar iz Crne Gore.

Internacionalni festival karatea posebno je važan za mlađe karatiste, ističe organizator, dodajući da je turnir specifičan iz više razloga, a posebno zbog toga što veliki broj mladih vježbača karatea i takmičara po prvi put stiču svoje prvo iskustvo u takmičenju.

Za sve učesnike organizator je obezbijedio medalje, kako bi im nastup na ovom takmičenju ostao u lijepom sjećanju, dok su za pobjednike osigurani i pehari.