Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Irac prijeti Kličku: Ti si starac, imaš karizme koliko i moje gaće

KlitschkoFury

Vladimir Kličko, svjetski prvak po WBA, WBO, IBF i IBO diviziji, objavio je prije 10-ak dana kako će njegov sljedeći suparnik biti neporaženi irski bokser Tyson Fury (24-0) koji se u svojoj karijeri može pohvaliti s dvije pobjede protiv Dereka ‘Del Boya’ Chisore. Meč će se održati 24. oktobra ove godine u natkrivenoj Espirit areni u Düsseldorfu, koja prima čak 54 000 gledatelja.

Fury, samoprozvani ‘kralj Roma’ (zbog svog porijekla) iza sebe možda nema pobjeda nad velikim imenima, ali ima gorostasnu figuru prema kojoj čak i Kličko fino zaostaje. Fury je visok 206 cm, ima gotovo 120 kila i raspon ruku od 216 cm što ga čini potencijalno opasnijim za Klička od negovih uobičajenih protivnika.

Međutim, Irac zbog svoje ogromnog tijela nije najbrži bokser na svijetu, ali to se sigurno ne može reći i za njegov jezik. Naime, ako je po ičemu proslavio svoje ime to je ‘trash talk’ kojim parira ama baš svakom borcu na svijetu.

KlitschkoFury1111

Kličko i Fury u utorak popodne održali su u Espirit areni prvo suočavanje pred meč i lajavi Irac nije razočarao. Pred okupljenim novinarima Klička je nazvao ‘starcem koji ima karizme koliko i njegove gaće’.

– Moja lična misija je da spasim boks od dosadnjakovića kao što si ti. Želim sve pojase koje imaš i želim ti razbiti facu. Dosadan si i želim osloboditi tešku kategoriju od tebe’.

Jednom kad se zagrijao, Fury se nije gasio:

– Tvoj ‘udari direktom pa uhvati suparnika’ stil je užas. Cijela Evropa želi vidjeti kako gubiš i cijela Evropa i svijet će vidjeti kako gubiš. Imaš karizme koliko i moje gaće – nula. Možda si sportski psiholog i govoriš 37 jezika, ali još uvijek si robot. Nisi zabavan za gledati. Star si, a ja sam nova krv teške kategorije.

I nakon toga Irac je nastavio ‘sipati bisere’.

– Mislim da se Kličko nikada nije susreo sa ovakvim borcem. Ja sam jedinstveni bokser, nikada nije bilo takvog u istoriji. Takav se javlja samo jednom u 1000 godina!’

Kličko je svoj dio presice odradio sa smiješkom. Rekao je da nije gledao Furyjeve mečeve, osim kad je jednom prilikom samog sebe udario u lice, ali se veseli njegovim nastupima izvan ringa.

– Smatram da Fury zaista vjeruje da me može savladati i ne dolazi ovdje samo da bi se pojavio u ringu. On dolazi po pobjedu. On je zabavn lik – pjeva, pleše, kul frajer. Neki ga obožavaju, a neki ne podnose. To je dobro.