Ostali sportovi

ko je jači?

Iron Mike odgovorio Wilderu: On mora tako razmišljati, on je prvak

18/02/2020

Dugo se čekao odgovor Tysona, ali on je bio nešto drukčiji nego što se možda očekivalo

Nije se mogao boriti protiv jednog Tysona, ali ovog vikenda čeka ga revanš s drugim. Deontay Wilder još jednom brani pojas WBC prvaka u teškoj kategoriji protiv Tysona Furyja u revanšu koji s nestrpljenjem čeka cijeli svijet.

Legendarni Iron Mike napokon je odgovorio na Wilderove riječi od prije nekoliko godina kako bi prebio Tysona iz 1986. godine. Podsjetimo, te je godine bokserska legenda odradila nevjerovatnih 13 borbi i upisala, naravno, svih 13 pobjeda, od kojih je posljednja bila ona za pojas svjetskog prvaka po WBC-u.

“Ja protiv Tysona iz 1986.? Pa, isprebijao bih tog lika. Svi pričaju o staroj školi, ali nema te škole u kojoj ja ne bih bio prvak. Moram biti realan”, rekao je tada Wilder.

Dugo se čekao odgovor Tysona, ali on je bio nešto drukčiji nego što se možda očekivalo.

“Ma, ne znam kako bi to prošlo, ali mi se sviđa kako Wilder razmišlja. I ja bih tako razmišljao da sam na njegovu mjestu. On mora tako razmišljati, on je svjetski prvak”, smatra Tyson.

Hoće li Wilder ostati jedni neporaženi svjetski prvak ili će to postati jedan drugi Tyson – Fury, saznaćemo ove nedjelje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.