Bh. bokser

Iron Puki 23. oktobra u Beogradu protiv Prašovića

iron puki (1)

Ovo je moj najvažniji meč u dosadašnjoj karijeri, a ulog je ogroman

Evropski prvak u boksu u WBO Federaciji, bh. bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, za nekoliko dana imat će jedan od najvećih izazova u karijeri.

U Beogradu će 23. oktobra ukrstiti rukavice sa Dilanom Prašovićem, bokserom iz Crne Gore. Pobjednik ovog meča stiče pravo obaveznog izazivača za naslov WBO svjetskog prvaka.

– Ovo je moj najvažniji meč u dosadašnjoj karijeri, a ulog je ogroman. Pobjednik je na korak do titule prvaka svijeta u WBO federaciji, u kojoj boksaju zvijezde poput Joshue ili Furrya. Naravno, da bih stekao pravo da boksam za svjetskog prvaka, moram biti bolji od Prašovića, koji ima skor od 13 pobjeda iz isto toliko mečeva i sigurno je da me očekuje težak meč. Međutim, odradio sam vrhunske pripreme – najkompleksnije, najkvalitetnije i najteže do sada. U odličnoj sam formi i nadam se novoj pobjedi, ali ne podcjenjujem svog protivnika, naprotiv. Posebno se spremam za meč s njim, jer znam kakav je bokser – izjavio je bh. bokser koji se za ovaj meč sprema već devet mjeseci.

– Ovaj meč je trebao biti održan u martu u Budvi, ali je otkazan zbog pandemije, potom u augustu ponovo u Budvi, ali je ponovo korona uzrokovala odgađanje, te je sada definitivno zakazan za 23. oktobar u Beogradu. Potpuno sam posvećen ovom sportu i živim boks i nadam se da ću ostvariti svoj san i izboriti meč za svjetskog prvaka – dodao je.