Ostali sportovi

Bh. bokser

Iron Puki ponovo u ringu, borit će se protiv Mađara Sere

12/05/2021

Sera je, naime, u karijeri imao čak 55 borbi, a slavio je 32 puta, od čega je 22 puta nokautirao svoje protivnike

Naš najbolji profesionalni bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, 22. maja ulazi ponovo u ring, a protivnik će mu biti iskusni Mađar Zoltan Sera.

Puki će biti zvijezda večeri na eventu, koji organizuje njegov klub Iron Puki Boxing, u saradnji sa njegovim promotorom Kety Boxpromotion – Redžo Dedeić i menadžerima MTK GLOBAL.

Bokserski spektakl će biti održan u Sarajevu, u Domu Mladih, a nakon nekoliko mjeseci bez borbi, Mađar je veliki izazov za Pukija.

Sera je, naime, u karijeri imao čak 55 borbi, a slavio je 32 puta, od čega je 22 puta nokautirao svoje protivnike. Mađar je tri puta u karijeri boksao za prvaka Evrope u WBO, WBA i IBF Federacijama, što samo pokazuje koliko je iskusan borac.

„Odradio sam vrhunske pripreme sa mojim novim bokserskim trenerom Ivanom Filipovićem, iz Rijeke, koji je tu sa mnom i s kojim sam odradio ovaj završni kamp od pet sedmica, kao i sa mojim timom IRON PUKI BOXING i mojim kondicionim trenerima iz PFHSC-a. Trenutno radimo sparing fazu i akumulaciju za sam meč i mogu reći da sam u vrhunskoj formi. Mađara smo gledali, analizirali i idemo po novu pobjedu. Ovaj meč mi je mnogo važan i pobjeda mi, vjerovatno omugućava borbu za titulu u WBO federaciji. I ako je korona virus još prisutan uspjeli smo napraviti odličan „fight card“, te dovesti vrhunske borce iz regiona“, kazao je Iron Puki.

Uz pomenuti meč između Pukija i Sere, koji će ujedno biti i borba večeri, planirano je još pet borbi i to: Agron Smakići (Hrvatska) vs Andras Csomor (Mađarska), Mirsad Ćebo (BiH) vs TBA, Džan Šljivo (BiH) vs Davor Matić (BiH), Željko Stegić (BiH) vs TBA, Viktor Mihailović (Crna Gora) vs TBA.

Omogućen je i direktan prenos ovog bokserkog spektakla i to na Face TV.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.