Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA zvijezda

Irving: Ne radi se o Netsima, politici i NBA ligi, već o slobodi izbora

Istočno Sarajevo: Policija osigurava Administrarivni centar RS uoči dolazka Sergeja Lavrova
14.12.2020., Istocno Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Veliki broj policije osigurava Administrativni centar Republike Srpske u Istocnom Sarajevu uoci dolaska ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Irving je istupio na Instagramu i iznio svoje viđenje situacije

Kyrie Irving je obrazložio svoje razloge o odbijanju cjepiva protiv koronavirusa. Zbog tog stava, odnosno odluke njujorških vlasti da se zabrane treninzi i nastupi sportašima koji se ne cijepe, Netsi su prekjučer poručili da ne računaju na svog košarkaša.

“Kyrie je donio osobnu odluku, mi poštujemo njegovo pravo na izbor. Trenutno ga njegov odabir sprječava u tome da bude punopravni član našeg tima, a mi nećemo dozvoliti nikome da u timu sudjeluje djelomično. Odlučili smo da on neće trenirati s nama ni igrati za nas dok ne bude punopravni dio momčadi”, izjavio je generalni menadžer Netsa Sean Marks.

Irving je istupio na Instagramu i iznio svoje viđenje situacije.

“Radim ono što je za mene najbolje, a ako je to razlog da me se demonizira i ako ću zbog toga snositi posljedice, u redu. Ne želim se odreći svoje strasti, ljubavi i sna zbog ovoga.”

Irving ne smije igrati gostujuće utakmice za Netse i zbog toga će izgubiti otprilike 17 milijuna američkih dolara.

“Pa što? Ne radi se o novcu, nikad se o njemu nije ni radilo. Radi se o izboru onog što je najbolje za sebe. Mislite li da ja želim izgubiti novac? Ponovit ću još jednom. Ne radi se o Netsima, organizaciji, NBA ligi ili politici. Radi se o slobodi izbora”, rekao je Irving.

Inače, zvijezda Netsa podupire jednako i one koji su se cijepili i one koji nisu te je izrazila zahvalnost liječnicima. Irving nije rekao da se protivi cijepljenju, tek da je odlučio da on to ne napravi.

“Neću se umiroviti i povući iz igre na ovakav način. Puno je toga što se još mora napraviti i puno je mladih igrača koje treba inspirirati. Znam da žele biti bolji od mene”, zaključio je.