Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvo pojačanje

Ivan Stojanović ponovo u dresu Vogošće

ivan stojanovic vogosca334

Jedan od glavnih razloga za povratak u Vogošću je sigurno žal za prošlom sezonom i izgubljena titula za jednu loptu, tako da svoj povratak vidim kao još jednu šansu da napravimo nešto

Rukometni klub Vogošća Poljine Hills nakon kraće pauze počeo je s pripremama a i prvim zvaničnim pojačanjima za nastavak sezone.

Prvo pojačanje u Vogošći je Ivan Stojanović koji je nakon odlaska iz Vogošće igrao za HCB Karvina Češka Republika. Karvina je, kako je rekao Stojanović, veliki klub koji se polako vraća na staze stare slave. Rukomet se igra dosta brže s mnogo šuteva i nerijetko se dešava da na jednoj utakmici bude i više od 70 golova, saopćeno je iz RK Vogošća.

Zbog privatnih razloga morao se vratiti da bi bio blizu kuće.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo je ponovo obući crveni dres. Jedan od glavnih razloga za povratak u Vogošću je sigurno žal za prošlom sezonom i izgubljena titula za jednu loptu, tako da svoj povratak vidim kao još jednu šansu da napravimo nešto. Mora se istaći da je trener ekipe sigurno jedno od najvećih imena naših prostora, Kasim Kamenica, koji će biti jedan od naših glavnih aduta u nastavku šampionata. Imamo sasvim dovoljno vremena da se dobro pripremimo i da pokažemo da ova ekipa ima kvalitet za najveće domete. Ne mogu obećati trofej ali mogu obećati da ćemo dati sve od sebe, zadnji atom snage u svakoj narednoj utakmici, kako će se to završiti vidjećemo uskoro. Ekipa me je primila sjajno, osjećam se kao da nikad nisam ni odlazio odavde i ovom prilikom bih poželio svima puno zdravlja prije svega a sportsku sreću ćemo, nadam se, zaslužiti – rekao je Stojanović.

Fetah Kadrić, predsjednik UO RK Vogošća PH nije krio zadovoljstvo Ivanovim povratkom u klub.

– Povratkom Stojanovića klub potvrđuje ambicije koje imamo. Njegov povratak ima specifičnu težinu jer je Ivan izuzetno kvalitetan igrač, koji je uvijek ostavljao srce na terenu braneći boje našeg kluba. Pored igračkih kvaliteta posjeduje i moralne i ljudske osobine koje se uklapaju u strategiju RK Vogošća PH, to je jednostavno osoba koju moraš voljeti. Zna napraviti atmosferu u i oko ekipe, a to nam je nedostajalo u prvom dijelu sezone. Upravni odbor i svi naši članovi kluba vesele se Ivanovom povratku, i želimo mu od srca dobrodošlicu da zajedno ostvarimo zacrtane ciljeve – rekao je Kadrić.