Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener najboljeg tenisera

Ivanišević: Đokovića nakon svega još više poštujem

djokovic ivanisevic

Poštujem njegovu odluku. Pošteno je rekao da je spreman riskirati svoju karijeru

Novak Đoković doživio je šokantan poraz na startu Mastersa u Monte Carlu. Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je vodeći teniser svijeta za suparnika imao španskog predstavnika Alejandra Davidovicha Fokinu, koji ga je savladao sa 6:3, 6:7(5), 6:1.

Đoković je u Monte Carlu nastupao na svom drugom ovogodišnjem turniru te ni taj neće pamtiti po dobrome. Nakon što je na premijeri u Dubaiju izgubio u četvrtfinalu, a bolji je tad bio Jiri Vesely u dva seta, u Monte Carlu, koji je osvajao 2013. i 2015. godine, trajao je još kraće.

Podsjetimo, Đoković je turnire u Australiji i SAD-u ove godine propustio jer se nije vakcinisao.

“Njegov život, njegova odluka”, odgovorio je Novakov trener Goran Ivanišević na pitanje novinara Ubitennisa o tome je li nagovarao srpskog tenisera na vakcinisanje.

“Poštujem njegovu odluku. Pošteno je rekao da je spreman riskirati svoju karijeru. Čak ga i više volim jer stoji iza onoga što govori. On je jedina osoba na svijetu koja govori ono što misli. Ostali jedan dan pričaju jedno, drugi dan drugo. On od početka brani svoje ideale i zato ga još više poštujem.”

Đoković ima 20 Grand Slam naslova, jedan manje od rekordera Rafaela Nadala.

“Sad je u Monte Carlo došao bolestan. Ni prošle godine nije dobro krenuo na zemlji, a onda je osvojio Roland Garros. Nadamo se da će se to ponoviti te da će moći ući u SAD igrati US Open”, dodao je bivši hrvatski tenisač.