Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivano Balić se oprostio od rukometa

Ivano-Balic

Najbolji rukometaš svih vremena Ivano Balić oprostio se u petak od rukometa. U utakmici posljednjeg 34. kola njemačke Bundeslige Ivano je imao “Last Walz” u dresu Wetzlara koji je sa 29-24 pobijedio Goppingen.

Upravo Ivano bio je najbolji igrač utakmice i najbolji strijelac sa sedam postignutih pogodaka i četiri asistencije saigračima. Domaća se ekipa dugo mučila sa suparnikom, no slomila ih je u završnici.

Iz Hrvatske je u organizaciji Ivanovog prijatelja i saigrača Petra Metličića krenuo autobus s navijačima koji su u Wetzlaru zajedno s domaćim navijačima Ivanu upriličili dostojan oproštaj od rukometa. Kao što mu je bio običaj za vrijeme cijele karijere, Ivano je bio ponajbolji na terenu, igrao je kao mladić, a ne “veteran” od 36 godina koji igra posljednju službenu utakmicu u životu.

Veliki Francuz Jackson Richardson oglasio se na društvenim mrežama te je uz zajedničku fotografiju s Balićem napisao da je došao u Wetzlar na oproštaj velikana, a da mu je veliko zadovoljstvo što će tu priliku obilježiti još dva Francuza – Guillaume Jolie, koji igra u Wetzlaru te Kevynn Nyokas, koji je u redovima Goppingena.

Nakon što je odigrao posljednju utakmicu, Balić će u Hrvatskom rukometnom savezu preuzeti ulogu koordinatora za muški rukomet. Najavio je bolja vremena hrvatskog rukometa, kao onda kad je predvodio Hrvatsku do svjetskog zlata u Portugalu 2003. i olimpijskog zlata u Atini 2004.