Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivanović: Nismo ni u jednom trenutku pomislili da možemo izgubiti

ivanovic
Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Ivanović nije krio oduševljenje nakon pobjede nad Izraelom.

Crnogorski strateg tvrdi kako ni u jednom trenutku nije sumnjao u pobjedu.

– U početku nismo igrali dobro. Znali smo da Izrael dobro trči, da imaju brzu tranziciju. Ipak, i pored toga iznenadili su nas nekim stvarima. Uspjeli smo se vratiti, uspostavili smo u drugom poluvremenu svoju igru i, na kraju pobijedili. Imali smo i malo sreće, to se mora priznati. Ipak, ni u jednom momentu nismo pomislili da možemo da izgubimo, rekao je Ivanović.

Ivanović je rekao kako ništa na utakmici nije bila slučajnost, te da je napad kada je Kikanović pogodio tricu i izborio produžetak rezultat dogovora.

VEZANI TEKST Košarkaši Zmajevi nakon produžetka savladali Izrael

– Znali smo da će probati napraviti brzi faul, ali smo im uspjeli pobjeći. I na kraju produžetka kada smo izborili pobjedu, Renfro je pokazao spretnost i dodao loptu Kikanoviću. Nama želje i volje nikada ne fali. Mi ćemo se i protiv Finske jako boriti, iako su oni iznenađujuće samo sa jednom pobjedom. Kada smo gubili u pripremnom periodu, rekao sam da mi je zadovoljstvo raditi sa ovim momcima. Nikoga ne želim da izdvajam, svi su dali maksimum, rekao je Ivanović.

Heroj utakmice Elvedin Kikanović vjerovao je da u zanjem napadu mogu postići pobjednički koš.

– REnfro je napravio veliki posao i znali smo da on to može uraditi. Navukao je na sebe protivničke igrače i meni poslužio zicer, rekao je Kikanović.