Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

naslijedio šumana

Ivica Obrvan je novi selektor rukometne reprezentacije BiH

Obrvan je na klupi našeg državnog tima naslijedio Bilala Šumana

Hrvatski stručnjak Ivica Obrvan (54) je novi selektor rukometne reprezentacije BiH, potvrđeno je iz Rukometnog saveza BiH.

Obrvan je na klupi našeg državnog tima naslijedio Bilala Šumana, koji je na današnjoj sjednici Upravnog odbora razriješen dužnosti.

Obrvan je trenersku karijeru počeo u Metkoviću 1999. godine, gdje je kao igrač i trener osvojio Kup EHF-a i titulu viceprvaka u hrvatskom prvenstvu.

Vodio je još ekipe Medveščaka, Gorenja, Zagreba i Šamberija, gdje je imao posljednji angažman (2014-2018).

Bio je i selektor reprezentacije Sjeverne Makedonije (2013-2016).

Obrvan će debi na klupi rukometne reprezentacije BiH imati 8. marta kada bh. selekcija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dočekuje Austriju.

Nakon tri odigrana kola selekcija BiH nalazi se na trećem mjestu grupe 2 sa jednom pobjedom i dva poraza. Upravo će utakmice s Austrijom biti ključne za plasmana na Evropsko prvenstvo.

Prilikom donošenja odluke  o smjeni Šumana članovi Izvršnog odbora vodili su se posljednjim lošim rezultatima bh. rukometaša u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine, kada su poraženi od Estonije, a zatim istog rivala u neubjedljivoj igri na domaćem parketu savladali sa nedovoljnih dva gola razlike. Time je doveden u pitanje plasman BiH na EURO 2022.

Šumanu je zbog zasluga koje je imao u odlasku bh. reprezentacije na prvo Evropsko prvenstvo u istoriji prošle godine u Austriji. Norveškoj i Švedskoj, ponuđena pozicija sportskog direktor svih muških selekcija.