Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

košarkaški savez bih

Iz KSBiH stigla još jedna loša vijest, odustali smo od kvalifikacionog turnira za OI

nurkic musa
FOTO: fiba.basketball

Odluka je donesena od strane Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Šokantne vijesti stižu iz naše države, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine neće igrati pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre 2024. godine.

Odluka je donesena od strane Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Za Dnevnik Nove BH to je otkrio Dalibor Miloš. Istaknuto je da je odluka donesena u konsultaciji sa selektorom Adisom Bećiragićem.

“Postoji više razloga za takvu odluku. Prvi je financijski. Moramo osmisliti za šta trošimo novac. Nije realno ni očekivati da će nam se igrači odazvati. To znači da im oduzimamo ljeto. Selektor je predložio jednu opciju.

Ukoliko želimo nešto raditi na ljeto, bolje nam je da odradimo kamp sa proširenom reprezentacijom, gdje nećemo zvati najbolje košarkaše” rekao je Miloš za Dnevnik Nove BH.

Košarkaška reprezentacija BiH je promjenom sistema takmičenja u FIBA-i došla prvi put u priliku da se plasira na OI, a razočarenje ovim potezom iskazao je bivši reprezentativac, Damir Krupalija.

“Od malih nogu Olimpijada se gledala. To je bio ultimativni cilj svakog sportiste da se pojavi na Igrama. Kad smo u ovakvom sistemu, koji je totalno drugačiji od prije 15 do 20 godina, ne kažem da bi se kvalifikovali. Ali da se sam eliminišeš, to je velika greška. Destimulišeš bilo koga, ko se poluozbiljno bavi košarkom i eventualno gledam prema reprezentaciji BiH”, izjavio je Krupalija.