Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izabrano novo rukovodstvo ABA lige

aba liga

Nekadašnji košarkaš Budućnosti Žarko Čabarkapa novi je sportski direktor, dok je Krešimir Novosel novi direktor ABA lige, odlučeno je na Skupštini tog regionalnog košarkaškog takmičenja.

Predsjednik sudijske komisije biće Branko Jovanović, a komesar za suđenje, kao i do sada, Aleš Kamnikar.

Odlučeno je da nova ABA liga od jučer, 25. septembra neće ekonomske poslove obavljati preko preduzeća ABA Sidro doo, kojem će biti isplaćen određeni novčani iznos kako bi preduzeće moglo da namiri dugove za sudije, službena lica, hotele i ostale troškove.

“Tom krupnom promjenom ABA liga kupila je prava za vizuelni identitet, logo, sajt i ostalo, čime je pokazala da ne želi da ima ikakve veze sa preduzećem koje je izgubilo licencu za takmičenje. Potvrđen je i ugovor u vezi TV prava sa kompanijom MYD za narednih pet godina u vrijednosti od 6,3 miliona eura”, saopšteno je nakon sjednice.

Predsjednik ABA lige, Dragan Bokan, kazao je da očekuje da će novi menadžment ligu organizovati na profesionalni način i da će regionalno takmičenja biti u rangu najbolje organizovanih i praćenih liga u Evropi.

“Drago nam je da ligu od sada vode bivši košarkaši i ljudi koji su se dokazali kao vrhunski sportski radnici”, kazao je Bokan.