Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji Nezavisnih novina i BHRT-a: Bilbiji nagrada publike

izbor sportiste godine bih

O dobitniku nagrade publike su odlučivali čitaoci “Nezavisnih novina”, glasanjem na portalu nezavisne.com, a izabrali su nogometaša Nemanju Bilbiju

Svečana ceremonija 22. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radiotelevizije Bosne i Hercegovine bit će održana u hotelu Holiday, a gladaoci će događaj moći pratiti u direktnom prenosu na programu BHT 1 od 20 sati.

Kao i ranijih godina nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija. U najužoj konkurenciji za najboljeg sportistu ove godine ostali su tekvandoista Nedžad Husić, nogometaš Nemanja Bilbija i košarkaš Džanan Musa.

Tri kandidatkinje za krunu najbolje sportistkinje BiH su odbojkašica Dajana Bošković, plivačica Lana Pudar i biciklistkinja Lejla Njemčević.

Odlukom stručnog žirija kojim ove godine predsjedava proslavljeni nogometaš Nikola Nikić, za nagradu najbolja ekipa konkurišu muška košarkaška reprezentacija BiH, ženska odbojkaška reprezentacija BiH i Hrvatski športski klub Zrinjski. U najužem izboru za trenera godine našli su se Stevan Ljubičić, Goran Grahovac i Sergej Jakirović.

Bit će uručene nagrade i za najperspektivniju sportistkinju, najperspektivnijeg sportistu, za životno djelo, za fer-plej i razvoj sporta. Nagrađeni će biti najbolji sportista za osobe s invaliditetom, kao i najbolja ekipu u sportu za invalide.

O dobitniku nagrade publike su odlučivali čitaoci “Nezavisnih novina”, glasanjem na portalu nezavisne.com, a izabrali su nogometaša Nemanju Bilbiju.

Partner Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji Nezavisnih novina i BHRT-a je Olimpijski komitet BiH.