Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nezavisne i BHRT

Izbor najboljeg sportiste BiH večeras na BHT1 u 20 sati

Zbog pandemije virusa korona svečana ceremonija proglašenja najboljih bit će emitirana iz studija A BHRT-a u Sarajevu, a gledatelji će događaj moći pratiti na programu BHT 1, portalima nezavisne.com, bhrt.ba i Fejsbuk stranici “Nezavisnih novina” s početkom u 20 sati

U organizaciji Nezavisnih novina i BHRT-a večeras s početkom u 20 sati u programu BHT1 bit će upriličen dvadeseti jubilarni Izbor najboljeg sportiste BiH pod sloganom “Sport je borba, sport je zdravlje, sport je život i upornost”.

Nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija.

U najužoj konkurenciji ostali su rukometaš Benjamin Burić, fudbaler Miralem Pjanić i košarkaš Jusuf Nurkić. Među tri kandidatkinje za krunu najbolje sportistkinje BiH ušle su košarkašica Marica Gajić, biciklistkinja Lejla Tanović i odbojkašica Ajla Paradžik.

Odlukom stručnog žirija, kojim ove godine predsjedava proslavljena košarkašica Slađana Golić, za nagradu najbolja ekipa konkuriraju Ženski odbojkaški klub “Bimal Jedinstvo”, ženska košarkaška reprezentacija BiH, Košarkaški klub “Igokea” i muška košarkaška reprezentacija BiH.

U najužem izboru za trenera godine našli su se: Amar Njemčević, Vedran Bosnić, Goran Lojo i Dragan Bajić.

Bit će uručene nagrade i za najperspektivniju sportistkinju, najperspektivnijeg sportistu, za životno djelo, za fer-plej i razvoj sporta.

Proglašen će biti i najbolji sportista u sportu za invalide, kao i najbolja ekipu u sportu za invalide.

O dobitniku nagrade publike su odlučivali čitatelji “Nezavisnih novina” glasanjem na portalu nezavisne.com, a izabrali su plivača Ismaila Zulfića.

“Manifestacija će biti bez prisustva gledatelja, ali jednako glamurozna kao i svih ranijih godina”, poručio je urednik sportske redakcije “Nezavisnih novina” Goran Karać.

Zbog pandemije virusa korona svečana ceremonija proglašenja najboljih bit će emitirana iz studija A BHRT-a u Sarajevu, a gledatelji će događaj moći pratiti na programu BHT 1, portalima nezavisne.com, bhrt.ba i Fejsbuk stranici “Nezavisnih novina” s početkom u 20 sati.

Olimpijski komitet BiH ove godine je partner Izbora najboljeg sportiste BiH, a podršku je dalo i Ministarstvo civilnih poslova BiH.