Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izbor najboljeg sportiste u organizaciji Sportskog saveza BiH

sportski savez

Izbor sportiste i sportske ekipe Bosne i Hercegovine u 2016. godini u organizaciji Sportskog saveza BiH bit će održan sutra.

Članovi žirija prije nekoliko dana razmotrili su prijave i izabrali po tri najbolja kandidata te svoj prijedlog proslijedili Upravnom odboru, koji će donijeti konačnu odluku o najboljim u 2016.

Sportski savez BiH i ove godine bira najuspješnijeg sportistu BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji, najuspješniju ekipu u muškoj i ženskoj konkurenciji, najuspješniju državnu selekciju, najuspješnijeg trenera, sportistu studenta, juniora i juniorku, ambasadora sporta…

Povodom sutrašnje manifestacije, danas je u Sportskom savezu BiH održana pres-konferencija na kojoj je istaknuto da se izbor najboljih organizira u teškim uvjetima, naročito ekonomskim.

Predsjednik Organizacionog odbora Izet Jelić ističe da je sve spremno za proglašenje.

– Organizacioni odbor radio je gotovo tri mjeseca, održao je sedam sjednica. Mislimo da smo dobro uradili posao i da će sutra ljubitelji sporta i sportski radnici uživati – rekao je Jelić.

Predsjednik Sportskog saveza BiH Branislav Crnogorac ponosan je na ovaj izbor. Dodaje da kada su u pitanju pravila za izbor najboljeg sportiste, Sportski savez BiH uvijek radi po kriterijima, te da se u prvi plan stavljaju oni koji su bili najbolji i da se stalno radi na evaluaciji izbornih pravila.

– I ove godine ustanovili smo određeni broj novih nagrada, a moram reći da smo posebno ponosni na ranije ustanovljene nagrade kao što je posebno priznanje “Mirza Delibašić” i kategorija ambasador sporta – izjavio je Crnogorac.

Kao kriteriji za izbor uzeti su plasmani na olimpijskim igrama, svjetskim i evropskim prvenstvima, regionalnim i državnim takmičenjima, a na osnovu prijedloga strukovnih saveza.

Izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u BiH u 2016. godini bit će u Narodnom pozorištu u 20 sati.