Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prešao u clipperse

James Harden napravio ogroman trade, NBA ima još jedan super-tim

harden clippersi
Foto: Twitter

Harden je prošle sezone bio prvi asistent lige s 10.7 dodavanja za suigrače. Imao je 21 poen i 6.1 skok uz 44% šuta iz igre i 87% s linije za slobodna bacanja

James Harden (34), jedna od najvećih NBA zvijezdi, od početka sezone je praktički bez kluba. Zatražio je odlazak iz Philadelphia 76ersa i nije putovao s ekipom na prve dvije utakmice sezone, dok je u trećoj ostao na klupi, i to u odijelu.

Kako piše najveći NBA insajder Adrian Wojnarowski, Harden ima novi klub.

Riječ je o Los Angeles Clippersima. Tamo će se Harden udružiti s Paulom Georgeom i Kawhijem Leonardom te tako formirati novi super-tim. Osim Hardena, Clipperse će taj trade jako skupo stajati. Philadelphiji će dati nezaštićeni pik prve runde 2028. godine, dva pika druge runde i opciju zamjene pika.

Uz to, u smjeru 76ersa će krenuti čak četiri igrača – Marcus Morris, Nicolas Batum, Robert Covington i Kenyon Martin Jr. Uz Hardena će Clippersi dobiti i PJ Tuckera te Filipa Petruševa, navodi isti izvor. 76ersi moraju osloboditi mjesto na rosteru pa će otpustiti Dannyja Greena.

Harden je prošle sezone bio prvi asistent lige s 10.7 dodavanja za suigrače. Imao je 21 poen i 6.1 skok uz 44% šuta iz igre i 87% s linije za slobodna bacanja. Ekipa je došla do polufinala Istoka gdje je imala 3:2 protiv Bostona, ali je neshvatljivo izgorjela u zadnje dvije utakmice. Najviše su podbacile najveće zvijezde, Harden i Embiid i tu je sve puknulo između njih.