Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

James predvodio Cleveland do novog finala konferencije

james

Ponajbolji košarkaš današnjice Lebron James predvodio je Cleveland Cavalierse do novog konferencijskog finala, do kojeg su došli sinoćnjom četvrtom pobjedom u polufinalnoj seriji playoffa protiv Toronto Raptorsa sa 128:93.

Cleveland je polufinalnu seriju dobio sa 4:0 u pobjedama, a James je bio najefikasniji igrač domaćeg tima s 29 poena, osam skokova i 11 asistencija. Kevin Love je dodao 23 poena i šest skokova.

Toronto je u ovoj seriji imao prednost domaćeg terena s obzirom na to da su Raptorsi regularni dio sezone završili na prvom mjestu istočne konferencije. Međutim, izgubili su prva dva duela s Clevelandom kod kuće, ponajviše zahvaljujući nevjerovatnim koševima Jamesa koji je svim mečevima svom timu donio pobjede, nakon čega su se igra i moral u kanadskoj ekipi raspali.

Cleveland je sinoć bio bolji protivnik u svim periodima igre, tako da pitanje pobjednika meča, ali i čitave serije niti u jednom trenutku nisu dolazili u pitanje.

Jedini raspoloženi igrač Raptorsa bio je centar Jonas Valanciunas s 18 poena, dok su prve zvijezde tima – DeMar DeRozan i Kyle Lowry u potpunosti podbacili. DeRozan je upisao 13, a Lowry pet poena.

U drugom polufinalu istočne konferencije Philadelphia 76-ersi su uspjeli smanjiti zaostatak u seriji protiv Boston Celticsa na 3:1.

Do prve pobjede u seriji Philadelphia je došla na krilima hrvatskog reprezentativca Daria Šarića koji je ubacio 25 poena, Ben Simmons je dodao 19 poena i 13 skokova, a TJ McConnell je upisao rekord karijere s 19 poena.

Boston je ponovo predvodio kandidat za novajliju (rookija) sezone Jason Tatum s 20 poena, a Marcus Morris je dodao 17 poena.

Peta utakmica u seriji će biti odigrana u srijedu u Bostonu.

Rezultati, polufinale:
– istočna konferencija:
Philadelphia 76ers – Boston Celtics 103:92
(Boston vodi s 3:1 u pobjedama)

Cleveland Cavaliers – Toronto Raptors 128:93
(Cleveland se plasirao u konferencijsko finale s 4:0 u pobjedama)