Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

James: Thompson i Curry su dva najbolja šutera ikada

curry james

LeBron James, prva zvijezda Clevelanda i najdominantniji košarkaš današnjice, kaže pred finale NBA lige sa Golden Stateom da njegov tim ima plan za titulu.

“Mislim da svi znaju gotovo sve o Warriorsima, ali to apsolutno ništa ne znači. I dalje morate da date sve od sebe kako biste ih zaustavili, što je nevjerovatno težak zadatak. Oni su dobro podmazana mašina, sa sjajnim trenerom i velikim brojem fenomenalnih pojedinaca. Očekuje nas pravi izazov, a mi moramo da budemo spremni za njega.

Veliko finale najjače lige svijeta počinje u noći između četvrtka i petka (03.00) u Ouklendu, a biće to repriza finala iz prošle sezone u kom su Warriorsi slavili 4-2 u pobjedama, ali sa dve ogromne razlike – ‘Kralj’ će sada imati pomoć Kyrie Irvinga i Kevina Lovea.

“Šutiraju ekstremno dobro – Klay i Steph su vjerovatno dva najbolja šutera ikada, ako ne ikada onda trenutno sigurno. Ono što je specifično jeste da kod većine tih šuteva ne možete da uradite gotovo ništa. Sjajan napad pobeđuje istu takvu odbranu uvijek”, smatra James, “Moramo da iz obuzdamo, da ih pritisnemo od prvog minuta… Toga smo svi svjesni. Cijela liga je toga svjesna. S druge strane, imamo svoj plan kog moramo da se pridržavamo i da vjerujemo u njega”.

Tim iz Ohaja nešto odmorniji ulazi u finalnu seriju, pošto je okršaj protiv Toronto Reptorsa riješio u šest mečeva, dok su Warriorsi tek nakon preokreta izbacili Oklahoma City Thundere (4-3).