Povlači se u novembru

Janko Tipsarević najavio kraj karijere

tipsa i novak

On je naveo da je poslije mnogo preispitivanja i razmišljanja o tome šta mu je važno u ovoj fazi života i šta ga čini sretnim, odlučio da završi profesionalnu karijeru

Srpski teniser Janko Tipsarević objavio je danas da će poslije Davis kupa u Madridu u novembru završiti igračku karijeru.

On je istakao da će mu, nakon 16 godina karijere, nastup za reprezentaciju Srbije u Davis kupu u Madridu, koji se premijerno igra u novom formatu od 18. do 24. novembra, biti posljednje takmičenje.

“Poslije US Opena i još nekoliko ATP turnira, posljednje takmičenje na kojem ću učestvovati biće Davis kup u Madridu. U narednim godinama svu svoju pažnju usmjerit ću ka porodici, mojoj akademiji i trenerskom poslu. Hvala svima za podršku”, napisao je Tipsarević na “Instagramu”.

On je naveo da je poslije mnogo preispitivanja i razmišljanja o tome šta mu je važno u ovoj fazi života i šta ga čini sretnim, odlučio da završi profesionalnu karijeru.

“Bilo je ovo sjajnih 16 godina….. Neću pisati srceparajući govor /još/ koji će vas sve rasplakati, jer još ima tenisa u meni”, napisao je Tipsarević na “Instagramu”.

Tipsarević je profesionalni teniser postao 2002. godine, a njegovu karijeru obilježile su brojne povrede i operacije.

Osvojio je četiri titule na ATP turnirima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janko Tipsarevic (@tipsarevicjanko) on