Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

boks

Japanac kojeg je Mayweather prebio za 138 sekundi: Podcijenio sam ga

mayweather_nasukawa_2

Razočarani 20 godina mlađi Japanac, koji je inače kickboxer i baš kao i Mayweather nije izgubio ni jednu profesionalnu borbu u karijeri, plakao je u ringu nakon poraza

Floyd Mayweather zaradio je novih devet miliona dolara za nešto više od dvije minute u ekshibicijskom meču protiv Japanca Tenshina Nasukawe.

Borba je organizirana u Saitama Areni u Tokiju u sklopu Rizina 14, a nijednom borcu se nije pisala u profesionalni omjer u karijeri. 41-godišnji Mayweather, vidno spremniji i opasniji od svog protivnika, triput je rušio Japanca prije nego što je iz njegovog ugla u ring bačen peškir. Borba je organizirana u tri runde po tri minute, ali je Nasukawa izdržao tačno 138 sekundi.

Razočarani 20 godina mlađi Japanac, koji je inače kickboxer i baš kao i Mayweather nije izgubio ni jednu profesionalnu borbu u karijeri, plakao je u ringu nakon poraza.

Nasukawa je u objavi na Instagramu potom priznao kako je podcijenio Mayweathera, iako je Amerikanac jedan od najvećih boksera svih vremena.

“Razočaran sam u sebe jer sam mislio da mogu bolje. Ipak, prihvatit ću činjenice i nastaviti prihvaćati svaki izazov. Naučio sam da nisam radio dovoljno dobro kako bih zaslužio ovu priliku. Iskoristit ću ovaj poraz kao priliku za napredovanje ove godine. Uprkos svim stvarima koje su se dogodile prije borbe, sada sam shvatio koliko je velik Floyd Mayweather. Podcijenio sam ga. Obećavam vam da ću doći do tog nivoa”, poručio je svojim fanovima Nasukawa.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

I have worked hard with a big dream in the combat world. Karate, Kickboxing, MMA and Boxing. When I first got the offer I took it in a flash. I thought this was an opportunity of a lifetime, and although there were significant differences in accomplishments and weight classes, I felt that I must not run and take on the challenge. The days since the fight was confirmed have been enjoyable but with concerns, and I spent the time thinking about many things. At the end of the day, I got finished, but I have no regrets. I am disappointed at myself since I thought I could have done better. But I will face the facts and will continue to take on any challenge. I learned that I didn’t work hard enough to earn this opportunity, and I will use this defeat to improve myself and move forward this year. Despite all the things that happened leading up to the fight, I came to realize how truly great Mayweather was. I was the one underestimating him. I promise to make it to that level! It may take some time for me to become the man to haul the industry on my shoulders, but please continue to support me! Everybody who work to make this fight happen, thank you very much. Mr. Mayweather, thank you very much. 僕は格闘界に大きな夢を見て頑張って来ました。空手、キックボクシング、MMAそしてボクシング。 この試合の話が来た時、メイウェザー選手と戦うチャンスはもう絶対巡ってこないから今しかないと思ったし、階級も違う、やって来たことも違うとは思いましたが、僕自身も逃げずにやらなくてはならないと思い試合を受けました。 試合が決まってからこの一戦に向けての日々は、とても楽しかったし、不安だったし色々なことを考えながらの時間でした。 結果は倒されてしまいましたが、後悔はないです。もっと出来ると思った自分が情けないし、悔しかったですが、現実を受け入れて、またチャンスがあれば何事にも逃げずに挑戦したいと思います。 チャンスを活かす為の努力がまだ自分には足りなかったことに気付きましたし、この敗戦を機に自分自身を改善して今年は突き進んでいこうと思います。色々ありましたがメイウェザー選手は本当に凄く強かったです。 舐めていたのは僕自身でした。 僕も必ずそこの域に行きます! 本当に格闘界を背負って行ける男になるまでは、まだまだ先ですが、これからも応援よろしくお願いします! この一戦に携わってくれた皆様、ありがとうございました。 戦ってくれたメイウェザー選手、ありがとうございました。 #Cygames #rizin14 #BOXING #teppengym #target #RISE

Objavu dijeli 那須川天心 (@tenshin.nasukawa)