Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zajedno su u monte carlu

Je li Đoković već odabrao novog trenera?

đoković ivanišević
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Đoković je ove godine još uvijek bez trofeja

Prvi put nakon skoro šest godina Novak Đoković stigao je na veliki turnir bez Gorana Ivaniševića. Najbolji teniser svijeta raskinuo je nedavno saradnju s hrvatskim trenerom.

Đoković još nije objavio ko će naslijediti Ivaniševića, rekao je da možda nastavi dalje i bez trenera, ali uoči Mastersa u Monte Carlu trenira s Nenadom Zimonjićem, nekada najboljim svjetskim igračem u parovima.

Zimonjić i Đoković su ranije ponekad nastupali u parovima, zajedno su osvojili Davis Cup 2010. godine, a Zimonjić je kasnije bio i srpski selektor. S njim je Đoković trenirao nedavno i u Beogradu nakon objave rastanka s Ivaniševićem.

“Ne znam koliko će još Novak igrati, ovisi o njemu, ali mislim da je u ovom trenutku sa savršenom osobom – Zikijem. On je moj veliki prijatelj, prošli smo puno toga, volim ga, veliki je teniski stručnjak. Ipak, najvažnije u cijeloj ovoj priči je da on poznaje Novaka”, rekao je Ivanišević u razgovoru za Sport Klub.

“Novaku sad ne treba novi trener, dok bi ga upoznao, on (Novak) bi poludio nakon deset dana, a taj trener bi se pitao šta se događa. Moja teorija je da Balkanac može trenirati svakoga, ali samo osoba s ovih prostora može trenirati Balkanca. Marjan (Vajda) je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris jako dobro radio s njim jer je on teniski vrlo inteligentna osoba. Puno mu je pomogao.”

Đoković je ove godine još uvijek bez trofeja. U polufinalu Australian Opena izgubio je od Italijana Jannika Sinnera, Kasnije u Indian Wellsu je doživio šokantan poraz od Sinnerovog sunarodnjaka Luce Nardija, tada 123. igrača svijeta.