Jedan od agenata Jusufa Nurkića poginuo u saobraćajnoj nesreći

nurkic_agent

U saobraćajnoj nesreći u Coloradu u nedjelju ujutro poginuo je Dan Fegan, 56-godišnji agent nekoliko poznatih NBA zvijezda, među kojima je i bh. reprezentativac Jusuf Nurkić, piše NY Post.

Nesreća se dogodila u Aspenu, a SUV nesretnog Fegana udario je autobus. Još dvije osobe bile su s njim u vozilu, 29-godišnja žena i Feganov petogodišnji sin, a oboje su zadobili teške povrede i prevezeni su u bolnicu u Denveru.

Fegan je svojevremeno bio agent nekoliko velikih NBA zvijezda poput DeMarcusa Cousinsa, Johna Walla, Dwighta Howarda i Španca Ricky Rubia.

Međutim, Fegan je kontroverzno raskinuo ugovor sa agencijom Independent Sports & Entertainment i u posljednjih godinu dana nije bio agent.

Naime, agencija je Fegana optužila da sa strane vodi svoju agenciju i pokušava im preoteti klijente, nakon čega su mu dali otkaz, nakon čega ih je on tužio i zahtijevao da mu isplate 30 miliona dolara jer su mu okaljali reputaciju.

Mnoge NBA zvijezde, uključujući i bh. košarkaša Jusufa Nurkića, na Twitteru su izrazili tugu zbog tragične smrti njihovog kolege.