Ostali sportovi

potvrđeno

Jedan od naboljih rukometaša svijeta naprasno prekinuo karijeru

08/02/2023

Po povratku sa Svjetskog prvenstva pokazalo se da je čaša puna, a zajedno smo napravili jedini pravi izbor

Mikkel Hansen (35), jedan od najboljih rukometaša svijeta, povlači se iz rukometa na neodređeno vrijeme. Danski reprezentativac i svjetski prvak odlučio se povući nakon razgovora s ljekarima. Informaciju su potvrdili iz njegovog Aalborga.

“U dogovoru s porodicom, ljekarima i rukometnim klubom iz Aalborga, Mikkel Hansen se danas javio sa simptomima stresa. To dolazi kao reakcija na izuzetno tešku godinu za njega”, rekao je direktor Aalborga Jan Larsen.

“Bila je to naporna godina za Mikkela, s prvim krvnim ugruškom koji mu se dogodio u proljeće 2022., preseljenjem s porodicom u Dansku poslije deset sjajnih godina vani, kao i ogromnom potražnjom i fokusom na njega tokom cijele jeseni nakon dolaska u Aalborg, te na kraju Svjetskim prvenstvom 2023”, rekao je Larsen.

“Po povratku sa Svjetskog prvenstva pokazalo se da je čaša puna, a zajedno smo napravili jedini pravi izbor, gdje je u potpunosti fokus na tome da Mikkel dobije potrebno vrijeme i stručnu podršku za oporavak. Trenutno nema više informacija o situaciji Mikkela Hansena i molimo medije i druge da daju Hansenu i porodici neophodan mir te da se suzdrže od kontakta s njima.”

Hansen je u karijeri igrao za GOG Handbold, Barcelonu, AG Kobenhavn, PSG i Aalborg, u kojem je od 2022. godine. Za reprezentaciju Danske odigrao je 252 utakmice i zabio 1.302 gola te pritom osvojio zlato i srebro na olimpijskim igrama, tri zlatne i dvije srebrne medalje na svjetskim prvenstvima, te zlato, srebro i bronzu na evropskim prvenstvima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.