Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Započeo liječenje

Jedan od najboljih odbrambenih igrača u historiji NBA ima tumor na mozgu

Dikembe Mutombo ss

Osam puta je bio All-Star, četiri puta najbolji odbrambeni igrač lige, tri puta najbolji bloker, a dva puta najbolji skakač

Legendarni košarkaš Dikembe Mutombo (56) ima tumor na mozgu, objavio je NBA.

Član Košarkaške kuće slavnih započeo je liječenje u saradnji s timom stručnjaka u Atlanti te je odličnog raspoloženja, stoji u saopćenju NBA lige, prenosi scsport.ba.

“Dikembe i njegova porodica mole za privatnost tokom ovog razdoblja kako bi se mogli fokusirati na njegovo liječenje. Zahvalni su na vašim molitvama i lijepim željama”, dodaje se.

Mutombo je jedan od najboljih odbrambenih igrača u historiji NBA lige. Rođen je u Kinshasi, glavnom gradu DR Konga, a košarkom se počeo baviti kao 17-godišnjak. U NBA ligu stigao je 1991., kada je imao 25 godina, a ondje se zadržao sve do 2009. godine.

Osam puta je bio All-Star, četiri puta najbolji odbrambeni igrač lige, tri puta najbolji bloker, a dva puta najbolji skakač. Njegov broj 55 umirovili su Denver Nuggetsi i Atlanta Hawksi. Nakon završetka igračke karijere postao je NBA-ov globalni ambasador, a najveći doprinos ostvario je na području Afrike.