Jedan od najbržih ikad

Legendarni Popovich zvao timeout nakon samo 16 sekundi igre

gregg_popovich

Popovich je poznat po tome što ima običaj zovnuti timeout na samom početku meča ako vidi da stvari ne idu onako kako je zamislio

U ponedjeljak navečer San Antonio Spursi su sa 132:119 pobijedili Washington Wizardse, no najzanimljiviji trenutak dogodio se već u 16. sekundi utakmice.

Već u prvom napadu odbrana Spursa je zaplivala i Wizardsi su zabili lagani koš. U tom trenutku legendarni Gregg Popovich traži time-out, a komentatori su odmah rekli da je to bila vjerovatno jedan od najbržih minuta odmora u historiji NBA lige.

Popovich je poznat po tome što ima običaj zovnuti timeout na samom početku meča ako vidi da stvari ne idu onako kako je zamislio.

Nije ovo bio najbrži Popov timeout, jer je 2017. u utakmici protiv Cleveland Cavaliersa pozvao minutu odmora nakon samo 14 sekundi, kad je Crowder poslije izigrane akcije pogodio tricu iz ugla.

Jedan od njegovih karakterističnih timeoutova desio se prije nekoliko sezona, dok su za njegove Spurse još nastupale legende poput Tima Duncana, Manua Ginobilija i Tonyja Parkera.

Na tom, sad već čuvenom timeoutu, Popovich je pozvao igrače, okupio ih ukrug, i onda samo slegnuo ramenima. Čini se da je to bilo sasvim dovoljno njegovim košarkašima da shvate poentu.