Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jedanaest poena Jusufa Nurkića u novoj pobjedi Blazersa

nurkic1

Portland Trail Blazersi trijumfovali su u susretu protiv Indiana Pacersa rezultatom 114:96 i tako upisali drugu pobjedu u novoj sezoni NBA lige. Gosti su dominirali od početka susreta, a prva četvrtina okončana je rezultatom 31:25.

Na poluvremenu je Portland imao deset poena prednosti, a Blazersi su u istom ritmu nastavili i u trećoj četvrtini koja im je pripala s osam poena razlike, čime su posljednjih 12 minuta meča dočekali s velikom prednošću od 18 poena.

Portland je do kraja susreta održavao već stečenu prednost i na kraju upisao drugu pobjedu u drugom ovosezonskom NBA meču.

Bh. košarkaš u redovima Portalnda Jusuf Nurkić sjajno je otvorio utakmicu i nakon par minuta već je imao četiri poena, no do kraja susreta šut ga nije previše služio. Na kraju je susret završio s 11 postignutih poena, uz šut iz igre četiri od 12, a imao je dva skoka i tri asistencije.

Najefikasniji u redovima Portlanda bio je CJ McCollum s 28 ubačenih poena, dok je Damian Lillard ubacio 18. Kod Indiane je najraspoloženi su bili Victor Oladipo i Leaf s po 17 poena.