Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jedinstvo i Mladost protiv slovenskih timova u drugoj rundi Lige prvaka

bimal_jedinstvo

Predstavnici Bosne i Hercegovine u evropskim klupskih takmičenjima, ŽOK Bimal-Jedinstvo i OK Mladost iz Brčkog saznali su imena protivnika u CEV ligi prvaka.

Bimal-Jedinstvo i Mladost takmičenje započinju od druge runde Lige prvaka, utakmicama s klubovima iz Slovenije, određeno je žrijebom u Evropskoj odbojkaškoj konfederaciji (CEV) u Luksemburgu.

Odbojkašice Bimal-Jedinstva sastaju se s ekipom Nova KBM Branik iz Maribora. Prva utakmica će se igrati u Brčkom 17. oktobra, a revanš u Mariboru 21. oktobra. Pobjednik tog duela sastaje se s boljom ekipom iz dvomeča između izraelskog Hapoel Kfar Saba i poljskog Developres SkyRes Rzeszow. Utakmice treće runde na rasporedu su 7. odnosno 11. novembra.

Odbojkaši Mladosti u drugoj rundi se sastaju s ekipom ACH Volley iz Ljubljane. Prva utakmica na rasporedu je u Brčkom 18. oktobra, a uzvratna 22. oktobra u Ljubljani.

U slučaju pobjede, Mladost će igrati protiv ruskog tima Lokomotiv Novosibirsk. Utakmice treće runde u muškoj konkurenciji na rasporedu su 8. odnosno 12. novembra, saopćeno je iz Odbojkaškog saveza BiH.