Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Roland Garros

Jo-Wilfried Tsonga nakon sjajnog meča okončao karijeru

tsonga ss

U karijeri je ostvario 467 pobjeda i doživio 237 poraza, a uspio je osvojiti 18 titula. Od nastupa na turnirima zaradio je 22.458.018 dolara

Jo-Wilfried Tsonga danas je odigrao posljednji meč u svojoj karijeri, a bilo je to na Roland Garrosu, gdje je u prvom kolu u sjajnom meču poražen od favorizovanog Caspera Ruuda.

Norvežanin je slavio s 3:1, ali veteran Tsonga pružio je nevjerovatan otpor, a meč je trajao čak 3 sata i 49 minuta!

Dobio je Tsonga prvi set nakon taj-brejka u kojem je bio bolji sa 8:6, a i drugi set je odlučen tek nakon taj-brejka. Ovaj put je uspješniji bio Ruud sa 7:4, da bi potom u trećem setu igra Tsonge izgledala dosta slabije.

Ruud je to iskoristio i lagano došao do 6:2 za vodstvo u setovima, da bi četvrti set donio novu dramu.

Izborio je Tsonga uz povredu novi taj-brejk, ali u njemu je bio nemoćan protiv daleko kvalitetnijeg rivala, te je Ruud slavio sa 7:0 za konačnih 6:7, 7:6, 6:2, 7:6.

Sve u svemu, Tsonga je uspio da publici na domaćem terenu u Francuskoj pruži nezaboravan meč i dostojanstveno se oprosti i okonča svoju bogatu karijeru. Na kraju je i zaplakao…

Tsonga ima 37 godina, a profesionalac je u tenisu od 2004. godine. Vrhunac svoje karijere imao je prije desetak godina, pošto je tada zabilježio i svoj najbolji plasman na ATP listi. Bio je petoplasirani.

U karijeri je ostvario 467 pobjeda i doživio 237 poraza, a uspio je osvojiti 18 titula. Od nastupa na turnirima zaradio je 22.458.018 dolara.