Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Američka skijašica

Johnson zbog povrede koljena propušta OI u Pekingu

Portraits at Copper Mountain, COPhoto: @usskiteam
Portraits at Copper Mountain, CO Photo: @usskiteam

U ukupnom poretku ove sezone Johnson je s 240 bodova treća. Na sva tri spusta koja je završila u ovoj sezoni, bila je druga

Američka skijašica Breezy Johnson zbog povrede koljena propustit će Olimpijske igre u Pekingu koje počinju idućeg mjeseca, javila je austrijska novinska agencija APA.

Trenutno treća skijašica sezone danas je putem Instagrama saopćila da je povreda koljena koju je zadobila nakon pada u italijanskoj Cortini d'Ampezzo preozbiljna.

Johnson je prije četiri godine u Pyeongchangu u spustu bila sedma, a u superveleslalomu 14.

Pala je na treningu spusta u Cortini i povrijedila koljeno. Amerikanka je saopćila da bi mogla nastupiti na OI u Kini, ali da bi rizik od obnavljana povrede bio prevelik.

– Još od Južne Koreje moja želja je postati olimpijska prvakinja. Željela sam ispuniti svoje snove, ali u ovom trenutku to je prevelik rizik – poručila je.

U ukupnom poretku ove sezone Johnson je s 240 bodova treća. Na sva tri spusta koja je završila u ovoj sezoni, bila je druga.

Pod znakom pitanja za Peking, zbog padova u austrijskom Zauchenseeu i Coritini, također je vodeća skijašica sezone, Italijanka Sofia Goggia (400 bodova).

Ženski spust na OI na rasporedu je 15. februara.