saopštila nba liga

Jokić, Embiid i Curry u finalu izbora za MVP nagradu

nba2

Ako pobjede Jokić ili Embiid postaće prvi centri sa MVP zvanjem još od Shaquille O'Neal 2000. godine

Košarkaši Denvera Nikola Jokić, Philadelphije Joel Embiid i Golden statea Steph Curry nalaze se u finalu izbora za najkorisnijeg igrača sezone, saopštila je prošle noći NBA liga.

Jokić bi osvajanjem MVP priznanja postao prvi igrač Denvera kojem je to pošlo za rukom, Embiid bi bio prvi iz Philadelphije još od Alena Iversona 2001. godine, dok bi Curry postao deveti igrač u istoriji NBA liga koji je tri puta osvajao ovaj trofej.

Također, ako pobjede Jokić ili Embiid postaće prvi centri sa MVP zvanjem još od Shaquille O'Neal 2000. godine.

Iza srbijanskog centra je jedna od najboljih ofanzivnih sezona u kojoj je prosječno beležio 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije, uz procenat šuta iz igre od 56,6 odsto, 38,8 odsto za tri poena i 86,8 odsto sa linije slobodnih bacanja.

Embid je odigrao najbolju sezonu u karijeri pošto je prosječno po meču postizao 28,5 poena, uz 10,6 skokova, 2,8 asistencija i 1,4 blokade, dok je 33-godišnji Curry sa prosjekom od 32 poena po meču postao najstariji najefikasniji igrač lige još od Michaela Jordana.

Kada je riječ o ostalim nagradama, Ben Simmons (Philadelphija), Dramond Green (Golden State) i Rudy Gobert (Utah) nalaze se u najužem izboru za najboljeg defanzivca lige, dok su kandidati za rukija godine Lamelo Ball (Charlotte), Anthony Edwards (Minnesota) i Tyrese Haliburton (Sacramento).

U izboru za najboljeg šestog igrača nalaze se košarkaši Utaha Jordan Clarkson i Joe Ingles i Derrick Rose iz New Yorka.

Kandidati za igrača koji je najviše napredovao su Julius Randle (New York), Jerami Grant (Detroit) i Michael Porter Junior (Denver), a za titulu najboljeg trenera boriće se Tom Tibodo (New York), Monty Williams (Phoenix) i Quin Snyder (Utah).

Nagrade će biti dodijeljene tokom play-offa.