Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA liga

Jokić isključen, Dončić odigrao još jednu čudesnu utakmicu

jokić
Foto: Screenshot/X

Ovo je drugi put ove sezone da je Jokić meč završio prije vremena zbog isključenja

Košarkaši Denvera pobijedili su sinoć u gostima Chicago sa 114:106, u meču američke NBA lige. Srbijanski reprezentativac Nikola Jokić je nakon druge tehničke greške minut prije kraja prvog poluvremena zaradio isključenje.

Ovo je drugi put ove sezone da je Jokić meč završio prije vremena zbog isključenja.

Za 16 minuta na parketu, Jokić je upisao četiri poena, devet skokova i šest asistencija. Denver su do pobjede predvodili Reggie Jackson sa 25 i Michael Porter sa 17 poena, dok su se kod Chicaga izdvojili Coby White sa 17 poena i osam asistencija i Nikola Vučević sa 26 poena i 16 skokova.

Denver je zabilježio 16 pobjeda i devet poraza, dok je Chicago upisao devet pobjeda i 16 poraza.

Dallas je na svom parketu savladao Los Angeles Lakerse sa 127:125.

Najbolji kod Dallasa bio je Luka Dončić sa 33 poena, 17 asistencija i šest skokova, a pratili su ga Tim Hardaway sa 32 i a Dante Egzum sa 26 poena.

Statističari ističu da je Dončić odigrao više utakmica u kojima je zabio barem 30 koševa, imao minimalno pet skokova i podijelio barem 15 asistencija od Nikole Jokića, Michaela Jordana, Isiaha Thomasa i Jasona Kidda zajedno. Napominju i da je odigrao najviše takvih utakmica u posljednjih 30 godina u NBA ligi.

Najefikasniji kod Lakersa bili su Anthony Davis sa 37 poena, uz 11 skokova, i LeBron James sa 33 poena.

Dallas je na skoru od 15 pobjeda i osam poraza, a Lakersi su zabilježili 14 pobjeda i 10 poraza.

U ostalim mečevima, Boston je kao domaćin pobijedio Cleveland sa 120:113, Phoenix je na svom terenu pobijedio Golden State sa 119:116, a na svom terenu je slavio i Los Angeles Clippersi, pobjedivši Sacramento sa 119:99.