Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA play off

Jokić je oborio rekord za koji se tvrdilo da će trajati vječno, Phila vodi protiv Bostona

jikic
Foto: Screenshot/YouTube

Jokić je postigao 29 poena uz šut iz igre 12/20. Imao je 13 skokova i 12 asistencija

Nikola Jokić odigrao je još jednu utakmicu za sva vremena i domaću pobjedu Denvera nad Phoenixom 118:102, kojom su Nuggetsi poveli 3:2 protiv Sunsa u polufinalu Zapada.

Tako su došli na korak do prolaska nakon što su prosuli vodstvo 2:0. Jokić je postigao 29 poena uz šut iz igre 12/20. Imao je 13 skokova i 12 asistencija.

Najbolji u historiji

Najbolji strijelac, skakač i dodavač utakmice fenomenalnu partiju zaokružio je s dvije blokade i jednom ukradenom loptom. Zahvaljujući učinku u ovom meču, Jokić u drugom krugu doigravanja najjače lige ima najviše poena, skokova i asistencija. Jokić je novom čudesnom partijom učinio i nešto historijsko.

Srušio je rekord za koji se mislilo da će stajati vječno. Naime, ovo mu je bio 10. triple-double u play-offu. Tako je postao prvi centar u povijesti NBA lige s dvoznamenkastim brojem takvih učinaka u doigravanju.

Pritom je srušio velikog, a možda i najvećeg Wilta Chamberlaina, koji je do sada držao rekord, i to 50 godina.

Nevjerovatne brojke

Jokić je s učinkom na ovoj utakmici došao do 175 poena, 69 skokova i 50 asistencija u seriji protiv Denvera. Tako je postao i prvi igrač u povijesti s takvim brojkama u tri najvažnije kategorije u pet utakmica play-offa.

Kod Nuggetsa se mora istaknuti i Brucea Browna, koji je ostvario sjajan učinak s klupe: 25 koševa uz šut 7/11 i pet skokova. Sunse su vodili Devin Booker s 28 koševa i šest skokova te Kevin Durant s 26 koševa, 11 skokova i sedam asistencija, ali obojica uz šut od tek 42 posto.