Ostali sportovi

nba liga

Jokić saznao kaznu zbog incidenta protiv Heata, nisu dobro prošli ni Morris i Butler

10/11/2021
Foto: Screenshot

U utakmici odigranoj u noći između ponedjeljka i utorka srbijanski centar isključen je 2:39 minuta prije kraja, nakon što je snažno sa leđa udario Morrisa, koji ga je prije toga udario laktom

Košarkaš Denvera Nikola Jokić suspendovan je danas na jednu utakmicu zbog incidenta sa igračem Miamija Markieffom Morrisem tokom utakmice u NBA ligi.

U utakmici odigranoj u noći između ponedjeljka i utorka srbijanski centar isključen je 2:39 minuta prije kraja, nakon što je snažno sa leđa udario Morrisa, koji ga je prije toga udario laktom.

Obojica su tada isključeni, a uprava lige odlučila je da na jednu utakmicu suspenduje najkorisnijeg igrača (MVP) iz prošle sezone, a Morris je kažnjen sa 50.000 dolara.

Novčano je kažnjen i igrač Miamija Jimmy Butler, sa 30.000 dolara, “zbog pokušaja eskalacije svađe”.

Jokić neće igrati u predstojećoj utakmici protiv Indiane, a Morris će izostati iz meča sa Los Angeles Lakersima zbog udarca koji je dobio u vrat.

“To je situacija iz koje svi možemo mnogo da naučimo, da ne dozvoljavamo emocijama da prevladaju”, rekao je trener Denvera Michael Malone, nekoliko sati prije objavljivanja odluke lige o incidentu.

Jokić je poslije utakmice rekao da je napravio glup potez i da se loše osjeća.

Denver će 29. novembra igrati na gostovanju protiv Miamija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.