Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Jokić “triple-double” učinkom vodio Denver do pobjede protiv Toronta

Houston Rockets v Denver Nuggets

Bh. košarkaš Džanan Musa uvršten je u ekipu Brooklyn Netsa u susretu protiv Cleveland Cavaliersa, ali nije dobio priliku za igru

Košarkaši Denver Nuggetsa savladali su u gostima ekipu Toronto Raptorsa sa 106:103, u jednom od najzanimljivijih susreta sinoćnjeg programa NBA lige.

Denver je do pobjede predvodio srbijanski centar Nikola Jokić s “triple-double” učinkom od 23 poena, 11 skokova i 15 asistencija, a Jamal Murray je dodao 21 poen, sedam skokova i osam asistencija.

Jokić je i pogodio odlučujuća tri slobodna bacanja koja su donijela Denveru 16. ovosezonsku pobjedu. Igrač Toronta Kyle Lowry u posljednjim sekundama meča pokušao je donijeti izjednačenje svom timu šutom za tri poena, ali nije bio precizan.

U timu Raptorsa najefikasniji je bio Kawhi Leonard s 27 pena i osam skokova.

Bh. košarkaš Džanan Musa uvršten je u ekipu Brooklyn Netsa u susretu protiv Cleveland Cavaliersa, ali nije dobio priliku za igru.

Cleveland je u gostima slavio rezultatom 99:97, a odlučujući koš “zakucao” je Alec Burks tri sekunde prije kraja utakmice.

Cleveland je predvodio Jordan Clarkson s 20 poena i 11 skokova, a Tristan Thompson je dodao 19 poena i 14 skokova. U timu Brooklyna istaknuo se D'Angelo Russel s 30 poena, osam skokova i šest asistencija.

Rezultati sinoćnjih susreta:
Detroit Pistons – Oklahoma City Thunder 83:110
Atlanta Hawks – Golden State Warriors 111:128
Brooklyn Nets – Cleveland Cavaliers 97:99
New York Knicks – Washington Wizards 107:110
Toronto Raptors – Denver Nuggets 103:106
Minnesota Timberwolves – Houston Rockets 103:91
New Orleans Pelicans – LA Clippers 126:129