Ostali sportovi

pohvalila navijače

Jones: Nevjerovatan je osjećaj učiniti zemlju ponosnom

26/06/2021

Za kraj je istakla i kako joj je drago da su saigračice i ona učinile narod u BiH ponosnim

Jonquel Jones je danas sa 34 poena nosila BiH do trijumfa nad Švedskom, kojim su Zmajice osigurale nastup na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo.

Tako je BiH okončala nastup na Eurobasketu na kojem će na kraju biti među šest najboljih selekcija, a Jones se obratila javnosti na konferenciji za medije poslije meča.

“Samo smo željele izaći na teren i biti agresivne. Imale smo jedinstvenu priliku i uspjele smo da dođemo do kvalifikacionog turnira za Svjetsko prvenstvo prvi put u historiji države. Počele smo jako utakmicu, igrale snažno napadački i uradile stvarno dobar posao. Ponosna sam na ovaj tim”, rekla je Jones nakon meča.

O iskustvu igranja Eurobasketa, Jones je rekla:

“Ovo je nevjerovatno iskustvo, navijači su bili vrhunski, pripreme su bile odlične, naše je bilo samo da izađemo na teren i da igramo. Nivo ponosa kojeg navijači ovih reprezentacija posjeduju je nevjerovatan, sretna sam što sam dio ovog svega”, dodala je sjajna košarkašica s Bahama.

Za kraj je istakla i kako joj je drago da su saigračice i ona učinile narod u BiH ponosnim.

“Da, nevjerovatno je. Košarka mi je otvorila mnoga vrata i prilike, igrala sam u Francuskoj i Španiji protiv najboljih igračica na svijetu, takmičiti se i pobijediti. Učiniti zemlju ponosnom – to je zaista nevjerovatno iskustvo i kao što sam rekla, sretna sam da sam dio svega ovoga”, zaključila je Jones.

Komentari

Autor: scsport.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.