Ostali sportovi

Tri zlatne medalje za Rina Vrljića u Splitu

30/04/2018

U organizaciji Judo saveza splitsko-dalmatinske županije krajem prošle sedmice u velikoj dvorani sportskog centra Gripe održan 14. Međunarodni judo turnir Kup Svetog Duje 2018. Na turniru je nastupilo 20 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Judo klub Neretva iz Mostara na ovom turniru nastupio s pet galebova i jednom galebicom, a konačan ishod za njih bio je sjajan. Mostarci su na ovom turniru briljirali u svom ali i u starijem uzrastu, osvojivši na koncu sedam zlatnih i po jednu srebrenu i bronzanu medalju.

Najistaknutiji u redovima Mostara bio je Rino Vrljić (U12) koji je u kategoriji do 42 kilograma u tri uzrasta uspio pobijediti sve protivnike i u sva tri uzrasta (U12, U14, U16) osvojiti zlatnu medalju. Najatraktivnija pobjeda bila je upravo ona ostvarena u finalu U14 protiv Luke Tomičića, člana Pujank iz Splita. Vrljić je imao fantastično bacanje u zlatnom bodu i time osigurao još jedno penjanje na najviše pobjedničko postolje.

Zlatne medalje osim Vrljića osvojili su i Dragan-Paol Senkić (dvije medalje U14, U16 – 46 kg), Karlo Križanac (U14 – 66 kg) i Josip Previšić (U16 – 66 kg). Srebrenu medalju osvojila je Korina Džidić (U12 – 40 kg), a bronzanu Fabio Senkić (U10 -24 kg).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.